February 11, 2015

TROLL : Senarai Novel Melayu Yang Dijangka Meletop dan Bestsellers Pada 2015

Greetings to all (^.^)

Tetiba ter-stalk facebook Pencuri Movie sebab niat dihati nak tengok balik Final MLM 2014. Terjumpa pulak "senarai novel-novel melayu yang dijangka meletup dan bestsellers pada 2015" macam kat bawah ni. Kahkahkah. Sumpah kelakar.

Kalau nak lagi kelakar, baca komen-komen mereka yang suka komen kat --> Pencuri Movie. Ada je idea dorang ni. Haha.

Bagi aku, terpulang la kat korang nak baca ke tidak. Kalau tak kisah dengan benda cliche boleh teruskan minat membaca korang. Kalau nak lain sikit, layanlah buku alternatif/indie. Melambak dah jual kat pasaran. Nak lagi bagus, baca buku-buku yang ada ilmu untuk kehidupan.

Masing-masing dah besar. Masing-masing dah boleh fikir. Benda ni melawak saja. Kadang tu ada jugak yang jenis lurus kehadapan sampai tak faham troll tu apa benda. Nasiblah. ;)

Paling kelakar yang tajuk nombor empat tu. Jenuh kalau nak meng-akronim-kan dia. SKBSAKTBAKJKPA. Lulz.

senarai novel-novel melayu yang dijangka meletup dan bestsellers pada 2015

40 comments:

  1. no 9 kejam giler.. haha

    ReplyDelete
  2. hahahaha. sumpah lawak :P

    ReplyDelete
  3. Senyum lebar akk baca tajuk2 senarai novel tu.

    ReplyDelete
  4. Haha..nak sangat kan movie skrg semua tajuk ada suami

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tula pasal. kang isteri pulak ^^

      Delete
  5. Gelak-gelak juga masa saya baca benda ni mula-mula

    ReplyDelete
  6. lawak betul baca tajuk2 tu..

    ReplyDelete
  7. Hahahaha...memang lawak..Itu Suami Ke?

    ReplyDelete
  8. no 7....kesiaaaann....arwah baik orangnyee...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Semuanya tentang Suamiku...
    Mentang2 banyak cite kat tv tajuk suamiku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. trend kot sekarang. pasni isteri pulak la tu.

      Delete
  10. hehe. Ada gak tgk kat fb. mcm2 betul.

    ReplyDelete
  11. Suka sangat ke masyarakat kita dgn novel bertemakan suami ni??
    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah cEro. mungkin penulis mengikut permintaan pembaca. haha

      Delete
  12. trend sekarang eh? hahaha

    ReplyDelete
  13. haha..macam2 ja tajuk tu..no.1 dan 2 tu melampau..a ;D

    ReplyDelete
  14. Bior betul tajuknya, sangat lawak... Tak baca pun dah gelak ^-^

    ReplyDelete
  15. ahahaha hadoilah tajuk pasal suamiku je isteri mu x de :-)

    ReplyDelete
  16. Lawak betul tajuknya.
    Kalau buat drama ni taktau ape jadi..
    Haru-biru merah hijau..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kena suruh comedian yg jd pelakon :)

      Delete
  17. dah trbaca gmba ni kat facebook. seriussss xleh bla kan.hahahah XD

    ReplyDelete
  18. Kihkihkih...sekarang ni tajuk drama semuanya berkisah pasal suami. Memang lawak la ;-)

    ReplyDelete
  19. dah xada tajuk lain dah nak buat . mula suami . nanti istri lps tu ank pulak kot . haha

    ReplyDelete
  20. kadang-kadang cerita dia best je. yang tak minat cliche tu, maksudnya hidup dia memang dah penuh sangat dengan cliche, tapi dia pergi salahkan novel. kita semua dapat happy ending (cliche) tapi jalan cerita kita berbeza. ada certain dapat sad ending (cliche) tapi jalan cerita berbeza juga.

    tapi tajuk tu yang paling saya x suka. kenapa lah buat tjuk macam budak2. saja nak tarik perhatian. kau nak aku ke? kahwin dengan aku nak?

    hmmm... entahlah. kalau nak samakan buku fixi dengan novel romantik samalah macam samakan dengan oren dengan epal. dua-dua buah tapi buah yang berbeza isi dia.

    ReplyDelete