February 28, 2015

Babak Paling Kelakar dalam drama Teman Lelaki Upahan

Greetings to all (^.^)

Entry ini ditujukan kepada siapa-siapa yang layan drama Teman Lelaki Upahan. Haha. Sebenarnya, banyak je babak/scene kelakar dalam drama ni. Tapi, aku rasa babak paling kelakar time EL dengan Adam throwback balik macam mana EL kena penampar dengan Kyra.

Tiap kali scene EL dengan Adam mesti kelakar. Tak sangka Ungku Ismail yang jarang aku tengok jadi hero dalam drama melayu ni berjaya membawakan watak Ezwan Lutfi. Selalu tengok dia lakon jadi jahat dengan tak berapa nak jahat je. Kali ni bawak watak happy memang menjadi. Dan UIA ni aku nampak macam dah kurus pulak. Maybe sebab nak nampak lagi smart kot.

Watak Adam yang dibawakan oleh Aloy pun menjadi walaupun drama TLU merupakan drama lakonan pertama beliau. Aku mula kenal Aloy ni sebab dia ni penulis buku. Pastu dia ada lakon dalam filem CEO. Ala, yang scene mamat nak jual kasut kat Remy tu. Siapa yang pernah tengok boleh la throwback. Hoho.

 Kira cerita ni tak berapa nak cliche la kot sebab jarang ada hero yang happy go lucky macam EL. Pastu watak EL dalam drama ni macam kita boleh jumpa di alam nyata. Bukan semata-mata watak dalam drama. Tipu la kalau korang takde member gila-gila macam EL ni. Haha.

Nak tengok scene yang lain? Try tengok kat SINI.

Scene EL dengan Adam

Scene EL kena tampar dengan Kyra

19 comments:

  1. Hahah akak pun suka scene tu! Kelakar. Citer ni memang boleh layan sebab banyak scene kelakar-selamba-bersahaja :)

    ReplyDelete
  2. kak wana tak layan drama ni sebab pelakonnya tak berapa minat..huhu..

    ReplyDelete
  3. tak berapa layan sangat drama ni . heheh ^^

    ReplyDelete
  4. dulu Sha tak kenal pon ngan ungku ismail ni...kenal lepas tengok cerita ni je..hehe ^_^

    ReplyDelete
  5. xtgk la plak cite ni..
    =(

    ReplyDelete
  6. memang kelakar.. dh jatuh hati sejak episod ke 1

    ReplyDelete
  7. Ala, tak berapa layan sangat drama ni. aura tak kuat kot. hihihihi

    ReplyDelete
  8. EL dalam ni boleh dikatakan macam sengal-sengal ubi sikit..kelakar kot..macam bodo-bodo je orangnya..haha...amik kau..

    ReplyDelete
  9. alahh xlayan drama ni xminat . hehe . akak budak . nak tanya . mana akak dapat template yg kak budak pakai sekarang ni ?? yaya rasa nak tukar template mcm kak budak ni jugak . smart n simple :)

    ReplyDelete
  10. saya first time tengok UI ni masa dia berlakon dalam cerita jemaat kolesterol x silap saya tajuk dia.. nampak handsome pula. hahahahhahaha. tapi saya x layan dah drama2 kat tv. xde mood

    ReplyDelete
  11. Mrs. A pun layan citer ni. Samalah kita suka dengan watak EL

    ReplyDelete
  12. Kakak saya mesti tengok cerita ni. Dia suka sangat tengok cerita Melayu.

    ReplyDelete
  13. alaaa tak berapa nak faham la entry ni..
    tak tengok =(

    ReplyDelete
  14. tak layan sangat.. tapi kekadang tengok jugak.. ada jugak scene kelakar kan dalam drama nih..

    ReplyDelete
  15. Wah, cam best jer..ni drama bsmbung ke telemuvi.. Da lme xtgok tv..huhu

    ReplyDelete
  16. keh3... kelakar juga.

    ReplyDelete