February 10, 2015

Knock Knock...Assalamualaikum...Senyum...Rasa Sayang

Knock Knock...Assalamualaikum...Senyum...Rasa Sayang (^.^)

Lately ni kalau sesiapa yang selalu dengar radio mesti empat buah lagu ni akan dimainkan oleh DJ Radio kan. Lepastu keempat-empat lagu ni pun best-best kan. Haha. Aku la yang kata best. Orang lain aku tak tahu.

Aku rasa ini adalah salah satu strategi yang menjadi dan terbaik daripada Faithful Music yang dimiliki oleh Faizal Tahir dalam melancarkan lagu baru secara berjemaah. Kenapa berjemaah? Sebab jarak sesebuah lagu yang dikeluarkan oleh Faithful Music tak jauh beza. Sekali semua lagu keluar, orang pun suka dengar.

Kepada yang masih belum kenal Aziz Harun, Hanie Soraya dan Elizabeth Tan, dorang ni merupakan artis youtube lah kiranya. Suka cover lagu orang pastu upload kat youtube channel masing-masing. Kemudian dilamar oleh Faizal Tahir jadi anak didik dia. Nasib baik FT tak ambik budak-budak rancangan realiti TV. Haha. Kalau dah namanya peminat FT sejak OIAM lagi, memang apa-apa yang berkaitan dengan FT mestilah diketahui.

So, jom layan lagu dan video muzik lagu Assalamualaikum, Senyum dan Rasa Sayang. Knock knock je yang takde MV lagi. :')

assalamualaikum - faizal tahir

Faizal Tahir - Assalamualaikum MV

senyum - aziz harun

Aziz Harun - Senyum (MV)
Written & Produced by: Faizal Tahir & Mike Chan
Director: Rihat Laziaf
Aziz Harun is an artiste under Faithful Music & Warner Music Malaysia

rasa sayang - hanie soraya

Hanie Soraya - Rasa Sayang (MV)
Written & Produced by: Faizal Tahir, Mike Chan & Omar K
Hanie Soraya is an artiste under Faithful Music/Warner Music Malaysia

knock knock - elizabeth tan

The 1st radio single for Elizabeth Tan - Knock Knock
Written & Produced by: Faizal Tahir & Mike Chan
Elizabeth Tan is an artiste under Faithful Music

31 comments:

  1. Akak suka semua. Assalamualaikum je tak sempat belajar goreng lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay, samalah kita :)
      saya semua tak tau nak goreng mcm mana. lagi sedih ^^

      Delete
  2. Semua lagu ni memang best :)

    ReplyDelete
  3. lagu assalamualaikum tu memang femes sekarang ^^

    ReplyDelete
  4. Ooo baru tau..nnt nk layan lagu2 ni semua. Akk peminat FT ^^

    ReplyDelete
  5. OMG! Aku baru nak buat entry ni utk bulan Feb for Pop Juice lagu melayu ! haha, sekali kau dah buat dulu, yes, 4 4 best. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. takpe anas. ko pun boleh buat jugak. kang dah siap ajak aku baca :)
      semua lagu best2 kan ^^

      Delete
  6. lama tak dengar radio.. jadi kureng tau lagu apa yang tengah glemer sekarang..

    ReplyDelete
  7. salam budak...email alamat awak kat akak boleh.ada benda nak bagi

    salbiahm85@gmail.com

    ReplyDelete
  8. kak wana suka gak dengar lagu assalamualaikum dan dan suka dengar suara elizabeth tan..best!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. saya x berapa minat elizabeth tan tapi lama2 dengar okay jugak :)

      Delete
  9. Semuanya best lagu Faizal Tahir :)

    ReplyDelete
  10. Suka lagu Elizabeth Tan tu, zumal dengar dalam drama Delina ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yup ost Delina. tapi cite tu saya x tengok :)

      Delete
  11. Lohhh tajuk entry rupanya gabungan tajuk lagu heeee

    ReplyDelete
  12. Baby Iri pun bole nyanyi lagu knock knock.
    Die dgr dari Hot.fm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. anak buah sy pulak kalo dengar lagu terbang tunduk - fynn jamal mula dia nak wu wo wu wo. :)

      Delete
  13. Akak pun suka semua lagu ni. Ingatkan aziz harun tu penyanyi indon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. aziz harun berasal dari brunei :)

      Delete
  14. kita suka knock knock! hehe

    ReplyDelete