Pages

October 12, 2015

Cinta Si Wedding Planner (Slot Akasia TV3)

Cinta Si Wedding Planner (Slot Akasia TV3)

Klik link di bawah untuk bacaan awal

Greetings to all (^.^)

Ini berita baik buat semua pembaca novel Cinta Si Wedding Planner. CSWP akan diadapatasi ke drama bersiri yang dijangka akan ditayangkan pada tahun 2016 menerusi slot Akasia di TV3. Ramai yang kata novel CSWP ni best. Aku dalam proses nak cari, beli dan baca. :)

Aku excited nak tengok CSWP sebab Mira Filzah terpilih untuk menjadi heroin dalam drama ni. Mira akan digandingkan dengan Adi Putra yang memegang watak hero. Lagi la tak sabar nak tengok. Kan. Thanks Mira sebab sudi tag kita. You can do it Izara Batrisya. :)

Cinta Si Wedding Planner (Slot Akasia TV3)

PELAKON
Mira Filzah sebagai Izara Batrisya
Adi Putra sebagai Fariz

SINOPSIS NOVEL
Perebutan tempat parkir kereta menjadi permulaan peristiwa kisah Zara si wedding planner dengan Fariz, bekas tentera laut yang berhati batu.

Dalam hati Zara ketika itu, hanya ada Bazli, sepupunya sendiri. Namun Zara dan Bazli tidak pernah menyangka bahawa jodoh sebenarnya bukan milik mereka berdua. Kasih mereka yang selama ini dirahsiakan daripada pengetahuan mak lang dan pak lang hancur si tengah jalan.

Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tak disangka antara Zara dan Fariz. Meski Fariz selalu mengejek Zara, hanya lelaki itu dapat membuatkan Zara melupakan Bazli. Dalam kerasnya hati lelaki itu, ada juga penyayangnya.

“Kerusi kereta kau ni buat aku sakit badan la.” – FARIZ
“Ni hanya kerusi kereta, bukannya tilam King Koil!”- ZARA 
“Kalau ya pun, tukarlah kerusi empuk sikit. Recaro ke.” – FARIZ

Puan Marina, mama Fariz yang berkenan akan keperibadian Zara terus menghantar pinangan hingga terjalinnya ikatan suci antara Zara dan Fariz. Zara rela menerima walau hatinya belum wujud getaran cinta buat Fariz.

“Abang teringin pankek, jem blueberry, and omelette for breakfast. Boleh sayang buatkan untuk abang?” - FARIZ
“For you, my dear... I will do anything for you.”- ZARA

Fariz yang tidak pernah putus asa untuk mencuba, akhirnya berjaya. Hati Zara kini miliknya. Pada saat bahagia mula bersemi, cinta pertama Fariz kembali muncul menagih kasih.

“Hanya satu aje permintaan Zara. Kejujuran! Zara hanya nak kejujuran daripada abang.” 
“Dia kekasih aku! Dah lama kami bercinta! Puas?”

Jawapan Fariz bagaikan sembilu tajam menusuk hati Zara. Fariz bertukar 360 darjah setelah munculnya wanita itu dalam rumah tangga mereka. Adakah rasa cinta terhadap kekasih lama Fariz masih mekar dalam hati lelaki itu melebihi rasa kasihnya kepada Zara? Mampukah ikatan suci yang dahulunya kembang dengan bunga-bunga kebahagiaan dapat diselamatkan?


No comments:

Post a Comment